5 nov 2009

THIS IS IT




Is de docu over de repetities voor Michael Jackson's comeback-show pure geldklopperij?

Ja. Uiteraard. De film is gemaakt met het oog op zoveel mogelijk winst. Zoals alle films in het commerciƫle circuit. Dat 'THIS IS IT' maar twee weken loopt, is geen artistieke laat staan publlieksvriendelijke keuze, maar wel een (flauwe) promotiestunt.

Is 'THIS IS IT' daarom een slechte film?

Nee. De film is een waardig eerbetoon. We krijgen Michael te zien op de repetities voor zijn laatste reeks optreden in de 02-arena in Londen. De beelden waren oorspronkelijk bedoeld voor eigen gebruik en zijn nu gemonteerd tot een docu van bijna twee uur. Nummer na nummer zien we hoe er gewerkt wordt aan de muziek, de visuals, het licht, de zang en de choreografie.
Het moet voor de fans een geweldige troost zijn om hun idool eindelijk nog es te zien stralen. De film gaat niet over Jackson als media-figuur, excentrieke miljonair, zielige kinderlokker of chirurgie-verslaafde. MJ is in deze docu enkel bezig met zijn core bussiness: entertainen. En dat doet hij beter dan wie ook. Zelfs tijdens repetities is de man een plezier om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten